Een volkstuin beginnen …
weet je waar je aan begint?

Veel mensen, die enthousiast aan een volkstuin beginnen, beseffen vaak niet hoeveel tijd er nodig is om zo’n tuin te onderhouden.

Voor een tuin van ca. 120 m2 heb je, in het seizoen van maart t/m oktober, minimaal twee dagdelen per week nodig voor onderhoud. Zaaien, planten en oogsten zijn heel leuke bezigheden, maar er komt meer bij kijken. Het onkruid groeit en groeit en groeit, dus schoffelen is ook héél belangrijk. Daarnaast zijn er nog andere werkzaamheden, zoals snoeien, opbinden, een composthoop bijhouden, het gezamenlijke pad langs je tuin schoonhouden en de slootrand kort houden, onderhouden van je kas en/of tuinhuisje en grof tuinafval (wat niet in je eigen composthoop verteert) afvoeren.
En dan kom je thuis met je rijke oogst, die schoongemaakt, ingevroren of ingemaakt moet worden.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de tuin geheel of gedeeltelijk in te richten als siertuin, wat iets minder werk met zich mee kan brengen.

Voor een beginnende tuinder raden wij dan ook aan te starten met een kleine tuin (tot 150 vierkante meter). Als tuinder heb je de mogelijkheid om later naar een grotere tuin over te stappen.
Op het volkstuincomplex van de BATV Zandlaan zijn tuinen, variërend in grootte van ongeveer 120 tot 250 m2 (zie plattegrond op onze site).